Köpa Nyproduktion

Det är en speciell känsla att köpa en helt nyproducerad lägenhet där ingen tidigare har bott.  En bostadsaffär är ofta den största affären man gör i livet, men den är samtidigt både spännande och rolig. För att du ska kunna känna dig trygg i hela processen kommer vi att vägleda dig under hela resan.

Vi säljer våra bostäder redan i projekteringsskedet vilket innebär att lägenheterna inte har börjat produceras ännu. Däremot har vi tagit fram ritningar och modeller som visar hur din framtida bostad kommer att se ut. Produktionstiden för våra bostäder är betydligt kortare än hos många andra bostadsbyggare, vilket gör att du inte behöver vänta allt för länge på din nya bostad.

contract-1

1. Intresseanmälan

När du har hittat en bostad du är intresserad av kan du med fördel anmäla dig som intressent för att få löpande information om projektet samt få information om försäljningsstart. Du anmäler dig enkelt via vårt formulär. Det är självklart kostnadsfritt att vara intressent.

saljstart

2. Säljstart

På säljstarten får du all information du kan tänkas behöva angående din kommande bostad med hjälp av ritningar, illustrationer och priser. Här kan du passa på att ställa alla dina frågor om våra bostäder.

contract-2

3. Bokning av bostad

När du har hittat en lägenhet som passar dig och dina behov skrivs ett bokningsavtal. I detta skede betalar du även en bokningsavgift. Bokningsavtalet är inte bindande och om du ångrar ditt val kan du ändra dig och få dina pengar tillbaka, vi tar dock en administrativ kostnad.

house

4. Köp bostad/ förhandsavtal

I det här skedet skrivs ett bindande avtal med din nya bostadsrättsförening. Du betalar nu en bindande avgift som också är en förskottsbetalning av det totala priset på din lägenhet, detta kan jämföras med en handpenning. I detta skede tar vi normalt en personupplysning samt kontrollerar så att ni har lånelöfte hos er bank. När avtalet är tecknat och bostadsrättsföreningen har prövat dig som medlem blir du formellt medlem i föreningen.

placeholder

5. Byggplatsvisning

När det börjar närma sig tillträde till din nya lägenhet kommer vi att bjuda in till en byggplatsvisning där du får en första titt på din nya bostad.

house-2

6. Besiktning

Innan du flyttar in görs en besiktning av din lägenhet för att se till att allting är rätt. Besiktningen utförs av en oberoende besiktningsman. De fel som eventuellt upptäcks i samband med besiktningen åtgärdas innan tillträde.

key

7. Tillträde

På tillträdesdagen betalar du resterande del av priset på din bostad, du får också nycklar till ditt nya hem. Du får i samband med tillträdet en digital bopärm med all information du kan tänkas behöva om din nya bostad.

contract

8. Garanti

Två år efter att du har flyttat in görs ytterligare en besiktning, då kontrolleras så att inga fel har framträtt under denna tid. Eventuella fel som inte är orsakade av dig som köpare åtgärdas utan kostnad.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor eller funderingar.